Meistä

Ravintola Ragu avasi ovensa huhtikuussa 2014 ja on tämän jälkeen vakiinnuttanut paikkansa Helsingin ravintolamaailmassa. Historiaa kunnioittaen kunnostettu uusrenessanssitalo 1890-luvun alusta tarjoaa upeat puitteet ruokaravintolalle, jossa skandinaavisille mauille ja sesonginmukaisille raaka-aineille tekevät seuraa Italian parhaat viinit. Ludviginkadun tiloissa avautui ensi kertaa ravintola, joka hyödyntää niin kauniiden, tunnelmallisten salien kuin ympärivuotisen terassin mahdollisuudet.
Keittiötiimimme on luonut Ragun ruokalistan italialaisesta ruokaperinteestä ammentaen ja skandinaavisia raaka-aineita kunnioittaen. Ragu tarkoittaa pitkää haudutusta, ja teema näkyy listalla: erityisesti liharuoissa maistuvat intensiiviset ja pitkään haudutetut maut, keittiö on suunnitellut menukokonaisuuksia, joiden antimissa korostuvat paikalliset erikoisuudet ja vuodenaikojen vaihtelu.
Yli 100-paikkainen Ragu palvelee mahdollisuuksien mukaan myös ilman varausta paikalle pistäytyviä. Palvelu on viimeisteltyä mutta mutkatonta ja lämmintä.
Intohimomme Italiaan näkyy vahvimmin viinilistallamme ja Ragussa onkin samppanjaa lukuunottamatta ainoastaan italialaisia viinejä. Yli puolet viinilistan viineistä on omaa maahantuontia keskittyen Pohjois- ja Keski-Italian viineihin.
Ragu on ainutlaatuinen yhdistelmä Helsingin keskustaa ja omaa rauhaa. Tunnelmallisten ruokasalien sisutuksen viimeistelee upea taide. Arvokiinteistön saneerauksen ja ravintolan sisustuksen on suunnitellut arkkitehti Iiris Ulin. Myöhemmin sisustuksesta on vastannut Kaheli Design.